Employer branding i forandring: Interview med Natalie Birk, Employer Branding & internal communications lead hos Accenture

Employer branding i forandring: Interview med Natalie Birk, Employer Branding & internal communications lead hos Accenture

25. oktober 2017
Strategi og employerbranding i virksomheden
Employer branding er blevet en kompleks disciplin. De digitale medier skaber krav om øget gennemsigtighed, mere engagerende historiefortælling og direkte dialog med kandidaterne. Og hastige forandringer i organisationer og deres omverden stiller krav om at kunne tiltrække helt nye typer kandidater – og om konstant at holde virksomheden attraktiv og relevant som arbejdsplads.

Hvad betyder det for de employer branding-ansvarlige i virksomhederne?

RelationsPeople har talt med en erfaren profil for at tage pulsen på employer branding anno 2017. Natalie Birk er Employer branding and internal communications lead hos Accenture, og hun deltager på RelationsPeoples Employer Branding Forum (hold 1) for at få inspiration og sparring fra andre employer branding ansvarlige.

RelationsPeople: Hvordan organiserer I arbejdet med employer branding hos jer?

Nalie Birk: Min stilling er forholdsvist nyoprettet hos Accenture, hvor vi arbejder på tværs af både HR og kommunikation. Employer branding er jo komplekst, og det er vigtigt, at vi ser det som et samarbejde på tværs af virksomheden. Jeg tror egentlig, at det er ret sigende for tiden, at employer branding nu defineres som et selvstændigt begreb og forretningsområde, og at der ansættes egentlige ’employer branding-ansvarlige’ i mange virksomheder. Mange af de opgaver, jeg er ansvarlig for, har jo fundet sted i mange år, men det er nyt, at de samles under én funktion.

Læs også: Hvad koster et dårligt employer brand?

RelationsPeople: Hvordan arbejder I praktisk med employer branding, og hvilke udfordringer oplever I fylder mest?

Nalie Birk: Vores employer value proposition er en helt central grundsten for vores arbejde. Vi er dog meget bevidste om, at employer branding ikke bare er et projekt, der er klaret med en EVP, men snarere en kontinuerlig proces. Employer branding er jo ikke kun kommunikation til potentielle kandidater, eller den interne kommunikation i virksomheden.

Det handler om den helhedsoplevelse, man får som medarbejder. Lige fra rekruttering, hvor medarbejderen introduceres til virksomheden, til de træder ind som ansat, vores kultur og interne kommunikation, til alumni-indsatsen for tidligere medarbejdere, og så forfra igen.

Derudover er det vigtigt at gøre sig klart, at talent markedet ændrer sig og de kandidater vi får ombord, forventer en innovativ og kollaborativ oplevelse, hvor de kan være med til at gøre en forskel.
Og så er employer branding blevet en mere kompleks størrelse og har et længere perspektiv, hvor det ikke kun handler om kommunikation, men også handler om inddragelsen af HR og forretningen. Jeg ser det som en holistisk proces for hele virksomheden.

RelationsPeople: Hvordan bruger I sociale medier i jeres employer branding indsats?

Nalie Birk: Selvom vi længe har brugt sociale medier i employer branding sammenhæng, så arbejder vi i dag langt mere strategisk med kanalerne og hvordan de kan understøtte vores kernefortælling. Det handler for eksempel om, at vi forholder os til, hvilken typer af content, der passer til de forskellige platforme, som Facebook, LinkedIn, Twitter osv.

Vi er samtidig meget bevidste om, at de sociale medier i dag giver mulighed for, at alle virksomhedens ansatte kan indgå i den eksterne kommunikation om Accenture som arbejdsplads. Og hvis medarbejdernes kommunikation er positiv, så virker det bare rigtig stærkt. Det gør vores fortælling mere autentisk og styrker troværdigheden om det, vi ønsker at fortælle.

Men det stiller også krav om, at vi hele tiden er nødt til at tænke den interne og eksterne kommunikation tæt sammen, så det billede, vi viser udadtil, også afspejler den oplevelse, vores medarbejdere har i det daglige. Samtidig så handler det også om at justere indsatsen løbende. Det er vigtigt, at vi måler og evaluerer på, om vi får de resultater, vi forventer fra vores sociale medier. Vi skal være åbne overfor ideen om kommunikation, som vi ikke kan kontrollere og vigtigheden af vores medarbejderes stemme gennem de sociale medier.

Læs også: Har medarbejderne hovedrollen i din digitale employer branding-indsats?

RelationsPeople: Hvilken betydning har et netværk af andre erfarne employer branding ansvarlige haft for dig?

Nalie Birk: Det har været rigtig interessant, at deltagerne i netværket har forskellig baggrund, så alle har bidraget med forskellige vinkler, og jeg er derfor blevet udfordret på forskellige tilgange til at arbejde med employer branding. Og så har det også været inspirerende at høre, hvordan andre arbejder med det. Den inspiration har jeg kunne tage med mig og bruge til at udvikle Accentures arbejde med employer branding.

På det helt konkrete plan så har det også været bekræftende at konstatere, hvor vigtigt det er at have en ramme for arbejdet med employer branding, som vi har med vores EVP. På tværs af alle deltagerne, så virker det som om, at det har været en vigtig faktor for at kunne arbejde strategisk med employer branding. Samtidig har netværket bekræftet, at der er udfordringer i arbejdet med employer branding, og de udfordringer, vi oplever, forekommer på tværs af brancher. Det har været en påmindelse om, at strategisk arbejde med employer branding er vigtigt for alle typer af virksomheder. 


Brug for sparring og inspiration om employer branding?
Vi har skabt et employer branding forum til dig, der gerne vil have inspiration og strategisk sparring om employer branding i et fortroligt netværk. Læs mere om employer branding forum her.

 

Synes du også godt om denne artikel? Sign up til RelationPeoples nyhedsbrev, og vær blandt de første til at modtage vores nyheder.