Det skal vi læse i sommerferien

Det skal vi læse i sommerferien

28. juni 2018
Anbefalinger til læsning i sommerferien
Sandaler, kolde drinks og lune nætter er lige om hjørnet, når sommerferien bliver skudt i gang for mange af os her på kontoret. Og selvom vi helt sikkert trænger til at lade tankerne vandre frit, så har flere af os et par ideer til, hvad vi kan dykke ned i, hvis vi skulle have behov for lidt mere substans ved siden af poolen. Måske kan du også blive inspireret?

Sofie Desmareth Riemann, Rådgiver og Partner
Min største udfordring hver sommer er, at jeg bliver så grebet af at have tre frie uger foran mig, så jeg tror, jeg kan nå at læse en kæmpe stak bøger. Sandheden er, at det ofte bliver et miks af at kigge på himlen, mine unger i poolen og så lidt læsning. Men lidt har også ret.

Netop nu er jeg optaget af kreativitet, og hvordan vi kan udvikle den kreative kompetence, som vi langsomt har fået aflært os fra barnsben. Det er mere relevant end nogensinde, og i virkeligheden nok også den evne, der kommer til at adskille os fra robotterne ;-)

Vidste du fx, at 98 pct. af børn i børnehavealderen er dygtige til divergerende tænkning (som er basis for kreativitet og fx bruges ved brainstorming-øvelser), mens det samme tal for voksne er 2 pct.! På min liste står derfor:

-    Disciplined Dreaming: A Proven System to Drive Breakthrough Creativity af Josh Linkner
-    Manage Your Day-to-day af Jocelyn K Glei
-    The Steal Like An Artist Logbook af Austin Kleon. Og så kan det være, at jeg skal løbe igennem øvelserne i Dorte Nielsens bog Creative Thinker's Exercise book. Hvis jeg altså er rigtig ambitiøs ;-)

Læs også: Toplederkommunikation og fremtidens rådgiver

Kristoffer Kej, rådgiver og direktør
Med børn på tre og otte år bliver ferielæsningen tit lidt begrænset, men jeg har altid store ambitioner, når tasken bliver pakket. Sidste sommer var det Dostojevski, der havde fornøjelsen af at tilbringe hele ferien i kufferten… Ferierne som familiefar har lært mig, at bøgerne skal suppleres med magasiner med kortere artikler, der kan fordøjes hurtigt, når der opstår uventet ro i nogle minutter.

Det plejer dog at lykkes mig at komme igennem en til to bøger i sommerferien – og hovedprioriteten er helt klart skønlitteratur. Faglitteratur bliver for hurtigt til ideer om alt muligt, jeg kunne sætte i gang, og så er jeg mentalt tilbage på kontoret. Det er ikke meningen.

Jeg har allerede lagt ’Alt det lys vi ikke ser’ af Anthony Doerr klar i ferietasken. Når jeg har så begrænset tid til at læse, vil jeg også vide, at det er kvalitet, jeg har med. Og en Pullitzer må siges at være en fin blåstempling. Der ryger også en skønlitterær bog mere med, men den er ikke valgt endnu.

Måske noget spion-halløj af Leif Davidsen, der erfaringsmæssigt passer godt ved siden af poolen. Og hvis den skal stå på faglitteratur, så har jeg en ambition om (som en af de sidste i kommunikationsbranchen) at læse ’Jytte fra marketing er desværre gået for i dag’ af Morten Münster.

Kristian Eiberg, administrerende direktør og partner
Tidligere i år læste jeg, på en tidligere udenrigsministers anbefaling, 'Efter Europa' af Ivan Krastev - en bog, han selv var meget optaget af. Krastev giver en skarp analyse af de europæiske udfordringer fra øst til vest og syd til nord, og han tegner en række tankevækkende scenarier for Europas udvikling - nogle mere opløftende end andre.

Det er med den inspiration og udsigten til et EP-valg om mindre end et år, at jeg pakker bøger i min feriekuffert. Jeg forventer europæisk optimisme i Emmanuel Macrons 'Revolution' og nok mere en dyster analyse i 'Fractured Continent - Europe's Crises and the Fate of the West' af William Drozdiak.

På fiktionssiden bliver det til Finn Halfdans 'De uskyldige døde', som jeg har store forventninger til efter hans første bog, og 'Den fremmede gæst' bliver et nyt bekendtskab med Lisa Jewell. Endelig ser jeg på sommerens mange flyture mellem mit arbejde i København og hjem i Bruxelles frem til at læse Pierre Collignons bog om fake news, 'Tilbage til Virkeligheden', som jeg hørte ham præsentere for nyligt i Publicistklubben.

Sofie Kragh, konsulent
Min sommer står på sommerhustur, festival og afslapning på Mallorca. Som regel når jeg igennem et par bøger, når jeg skruer ned for tempoet i et par uger. Det har jeg også sat mig for denne sommer.

Jeg har netop læst Morten Papes 'Planen', som jeg var helt opslugt af, og jeg fortsætter derfor i samme genre med Thomas Korsgaards 'Hvis der skulle komme et menneske forbi'. Derudover pakker jeg John Willimams' 'Stoner' fra 1965. Alene historien om, at den stort set blev overset, da den først blev udgivet, men i dag har opnået status som en international bestseller, er argument nok til at få den læst.

Fra den faglige hylde glæder jeg mig til at dykke ned i Danah Boyd's 'It's Complicated: The Social Lives of Networked Teens', for at blive klogere på de helt unges brug af sociale medier og de mekanismer, der opstår, når teenagere agerer på sociale medier i dag. Det er et område, vi skal lære bedre at kende, hvis vi skal ramme rigtigt - og troværdigt - ind i målgruppen.

Læs også: Influencers er vigtige i Wonderful Copenhagens marketingstrategi

Anders Monrad Rendtorff, associeret partner
Tidligere sagde man ”Follow the money”. I dag er det måske klogere at sige ”Follow the People”. Det gjorde den navnkundige svenske professor Hans Rosling, som jeg heldigvis nåede at møde inden hans død i 2017. Han gjorde et uudsletteligt indtryk.

Hans sidste og just udkomne bog hedder 'Factfulness – The stress-reducing habit of only carrying opinions for which you have strong supporting facts'. Bogen giver et indsigtsfuld blik på, hvordan vi kan forstå verden, og den er samtidig skrevet, så man fornemmer håb og optimisme. Den glæder jeg mig til at læse.

Næsten lige så meget glæder jeg mig til to spændende titler om Game of Thrones. Den ene er en spændende antologi, 'Game of Thrones Psychology – The Mind Is Dark and Full of Terrors', redigeret af Travis Langley, som undersøger psykologien bag serien. Et af bidragene hedder 'All Poor Problem Solvers Must Die: A Model of Winning and Losing'. Jeg kan ikke vente, hverken til sidste sæson eller til at læse bogen.

Jeg har også købt 'You Win or You Die' af Ayelet Haimson Lushkov, som analyserer Game of Thrones baseret primært på antik historie. Nok lidt mere krævende, men stadig spændende, ikke?

Endelig håber jeg at få tid til at dykke ned i den nyeste udgivelse af Pankaj Ghemawat 'The New Global Road Map'. Ghemawat er optaget af virksomheder og business og giver en god guide til, hvordan vi alle kan forstå globalisering på et mere oplyst grundlag.

Helle Børglum, associeret partner
I år er jeg i den helt særlige situation, at jeg flytter min eksistens til en villa i rismarkerne på Bali i en måned. Totalt fravær af planer, så udover en yogamåtte vil jeg pakke et par ældre bøger i rygsækken.

I øjeblikket er jeg særligt optaget af sproget, af menneskers interrelationelle kompetencer og dannelsesbegrebet sat i en ny kontekst. Derfor er der meget filosofisk og sprogteoretisk litteratur blandt mine favoritter. Jeg er allerede smugstartet med Finn Thorbjørn Hansens ’At stå i det åbne.

Dannelse gennem filosofisk undren og nærvær’, men også John Shotters ’Bevægelige verdner’ skal granskes. Og mere i den retning er ’Mellem ordene’ af Per Jensen og Inger Ullebjerg - en bog, der allerede i sin titel drager mig.

Til læs-let stunderne står den på Haruki Murakamis ’Trækopfuglens krønike’, som har fået den sidste fysiske plads i håndbagagen. Og så er der jo altid e-bøgerne, som jeg først dykker ned i, når de råber på opmærksomhed.

 

Synes du også godt om denne artikel? Sign up til RelationPeoples nyhedsbrev, og vær blandt de første til at modtage vores nyheder.